top of page

2015: Torna l’Acordionada


Tres anys sense “acordionar” ja era massa i a can MALL ens hem posat les piles. Senyores i senyors, d’aquí a pocs dies arriba la VI Acordionada de Tortellà.

Les darreres setmanes us hem animat via facebook a venir i gaudir d’aquesta festa. També us hem convocat a participar als Tallers diatònics, impartits enguany per la Mercè Morera i l’Alba Tomàs. Encara sou a temps d’apuntar-vos-hi.

Tallers d'acordió i podorítmia

La Mercè Morera, de la Vall d’Aran, és l’acordionista convidada d’enguany i farà un taller avançat ben especial: Acordió diatònic i Podorítmia. Catalunya – Quebec. Altres instruments també són benvinguts. Descoberta de la música del Pirineu occidental català i de la podorítmia quebequesa, percussió tradicional del Quebec de transmissió oral.La música tradicional del Quebec presenta un distintiu amb personalitat pròpia que és la podorítmia o foot-tapping, una tècnica que practiquen els instrumentistes que consisteix en fer ritmes amb els peus mentre es toca.Incorporarem la podorítmia quebequesa a la nostra música tradicional per donar nous recursos a la figura de l’acordionista com a músic individual.

També tindrem taller diatònic d’Iniciació i bàsic. amb l’Alba Tomàs:Si vols començar a tocar, o si portes poc temps i vols aprendre’n una mica més, no t’ho pots perdre.Inscriu-te ara als Tallers diatònics, les places són places limitades!

Activitats durant tot el dia Pel que fa al dinar, els que sou de Tortellà i voltants, només us heu d’apropar a Ca la Maua, el forn de Tortellà, per comprar el tiquet per avançat. Els que veniu de més lluny o us decidiu a darrera hora, podreu comprar el tiquet a la Parada de l’Acordionada-MALL, instal·lada a la Plaça.

Us animem a participar a tots els actes de la diada:

Fira de Lutiers durant tot el dia, amb les parades: Sedo Garcia, Gerard Termes, Sans Lutier, Acordions Beltuna, Tradillibreria, llibreria de Cultura Popular i Tradicional, i la paradeta de l’Acordionada-MALL (acreditacions-tallers, tiquets-dinar, samarretes i CDs).

Cercavila al migdia, des de la Plaça fins el Casino, pels carrers de la Vila. En passar pel Cafè Roc, farem un traguinyol i en agraïment tocarem la masurca Els músics de Tortellà (link amb partitura i audio) del repertori del mític violinaire Peret Blanc de Beget.

Dinar popular amb Cantada de corrandes. Gent de Cor de Carxofa ens cantarà les corrandes del Llevant de taula. Aviam qui glosarà fer-ne la rèplica…

Concert de tarda i Jam Tocaràs al vespre, al Cafè Roc. El presentador del concert serà l’actor pallasso i músic Guillem Sobrepera.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
Darreres entrades
Cerca per paraules clau
No hay tags aún.
bottom of page