top of page

Vols tastar l'acordió?


Un dels objectius del MALL és promoure l'aprenentatge de l'acordió entre la mainada i els joves (i no tant joves!) que viuen a prop de Tortellà. És una manera de promoure la música d'arrel com sempre es va fer en aquest poble, des de la proximitat i a casa. Així van aprendre molts i molts músics que van tocar les primeres notes de diferents instruments als obradors i tallers de Tortellà.

Ja fa uns anys, el MALL va adquirir un acordió diatònic per poder facilitar-ne l’aprenentatge a gent que volgués iniciar-s’hi sense haver de fer la despesa inicial de comprar-ne un. Aquest acordió ha estat cedit a diferents persones que s’hi ha iniciat i després han seguit estudiant amb un acordió propi. Alguns d'ells ja han passat per l'Acordionada.

Des d’aquest any, gràcies a la col·laboració de la Direcció de Cultura de la Generalitat a Girona, el MALL té un altre acordió. Poc a poc, la llavor que escampa l'Acordionada de Tortellà ens permet donar continuïtat a aquesta iniciativa.

El MALL cedirà en préstec aquests dos acordions a dues persones que es comprometin, per un temps fixat, a seguir classes d’acordió amb un/una professor/a que el mateix MALL facilitarà. D'aquesta manera volem que puguin provar la seva capacitat d’aprendre a tocar l’acordió sense haver de comprar-ne un. Ens agradaria que fossin persones geogràficament properes.

Ben aviat farem saber la manera de demanar aquests acordions al MALL.

(A la foto, en Guillem Sobrepera, pallasso-músic que es va enamorar de l'acordió durant una Acordionada de Tortellà. Les primeres notes, les va aprendre amb l'acordió del MALL)

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
Darreres entrades
Cerca per paraules clau
No hay tags aún.
bottom of page